Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piętrowa sałatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
majonez tradycyjny 100 g
keczup pikantny 100 g
ogórki konserwowe 100 g
por 1 szt
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Piętrowa sałatka

Jajka ugotować na twardo i rozdrobnić na małe cząstki. Dodać do nich sól i pieprz. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki konserwowe pokroić w małą kostkę. Por pokroić na pół cm plasterki i sparzyć w gorącej wodzie. Sałatkę należy układać warstwami, a mieszać dopiero na własnym talerzu. Warstwa 1 - jajka, 2 - groszek, 3- keczup, 4 - kukurydza, 5 - ogórki, 6 - por i na wierzch majonez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 19.09.2013 00:12
na pewno ładnie wygląda i smakuje
Krystyna32 01.08.2013 07:24
pyszna sałatka
Katarzyna59 14.01.2013 09:40
super
MagdaXXX 09.12.2012 10:17
lubie takie przekładane sałatki
Ewelina38 06.03.2012 11:12
świetnie zapowiadająca się sałatka, koniecznie do spróbowania
calliope 04.01.2012 08:51
rewelacja :)
gacopierz23 20.12.2011 20:24
kolorowo i smacznie
smakoszek 24.11.2011 10:17
pyszna
Iwona51
Iwona51 09.10.2011 21:36
smaczna
Ania67 02.10.2011 13:14
świetna
Dorian 01.10.2011 14:19
pychotka
Wojtek8 09.03.2011 12:29
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak