Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy,dodajemy cukier,mleko,kakao i aromat rumowy.Całość podgrzewamy(nie gotujemy)ciągle mieszamy aż cukier całkiem się rozpuści.Zdejmujemy z ognia.Odlewamy 1/2 szklanki masy do polania upieczonego ciasta.Żółtka łączymy z przesiana mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia,dodajemy masę kakaową.Wszystko dokładnie mieszamy.Nagrzewamy piekarnik.Podłużną formę smarujemy tłuszczem i posypujemy tartą bułką.Z białek ubijamy sztywna pianę i delikatnie mieszamy z masą.Przekładamy do formy i pieczemy ok.50 minut 190 stopniach.Po upieczeniu rozprowadzamy na cieście pozostałą masę.Polewa powinna być rzadka aby mogła trochę wsiaknąć w ciasto.Sprawdzony przepis.Polecam.Smacznego:)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    niezawodny murzynek
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    stary niezawodny przepis!pycha
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    super smaczne ciasto:) przed polaniem można zrobic małe dziurki wykałaczką aby ciasto było jeszcze bardziej wilgne i polewa dostała sie nawet do srodka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    to jest pyszne :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    apetyczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    dziaisj zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !