Sposób przygotowania

Truskawki oczyszczamy, płuczemy, osuszamy.
Do mąki dodajemy jajko, sól oraz wodę. Z całości zagniatamy wolne ciasto.
Gotowe ciasto rozwałkowujemy na stolnicy, szklanką wycinamy krążki.
Na każdym krążku ciasta układamy truskawkę obtoczoną w cukrze, zlepiamy dokładnie brzegi pierożków.
Pierogi wrzucamy na wrzącą wodę, gotujemy 3 minuty od wypłynięcia. Po ugotowaniu polewamy śmietaną lub masłem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    na takie zawsze ma się smak:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    dawno nie jadłam mmm pyszne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !