Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartinki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 100 g
sos tatarski 30 g
szynka pokrojona w plasterki 15 szt
kukurydza mini 3 szt
cytryna
serek 80 g
koncentrat pomidorow 1 łyżka
sól
pieprz
olej 1 łyżka
pomidorki podzielone na cząstk 4 szt
polędwiczki 400 g
krakersy 15 szt
musztarda
ogórek 130 g
jajko ugotowane na twardo 8 szt
korniszony 15 drobno pokrojon

Przepis i sposób przygotowania na: Tartinki

Mięso usmażyć na oleju, pokroić na kawałki. Ogórek pokroić w plasterki, ser utrzeć z koncentratem, przyprawić. Na ogórkach umieścić mięso, udekorować kleksami sera i pomidorami. Na krakersach ułożyć szynkę, pokrojoną w plasterki mini kukurydzę oraz korniszony, udekorować sosem tatarskim. Żółtka jajek utrzeć z majonezem i 3 łyżkami musztardy, przełożyć do białek. Udekorować kawałkiem cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 25.10.2011 22:35
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak