Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z ananasem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuka
ananas 2 plastry
ser żółty 4 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z ananasem

Pierś z kurczaka pokroić na 4 kotlety. Kotlety te potłuc tłuczkiem do mięsa, ale nie za bardzo, żeby mięso się nie porwało. Każdy kotlet doprawić solą i pieprzem.
Plastry ananasa z puszki przekroić na połowę. Na środku każdego kotleta położyć kawałek ananasa i plasterek żółtego sera. Zawinąć brzegi kotleta i połączyć je za pomocą wykałaczki. Tak powstałe \"prawie roladki\" położyć na patelni, dodać odrobinę oliwy i 1/3 szklanki wody. Patelnię przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok 20 minut.
Po 20 minutach mięso już nie powinno być surowe, zlać z patelni pozostałą wodę i na jej miejsce wlać pół szklanki soku z puszki po ananasach. Smażyć aż sok zacznie karmelizować się.
Podawać roladki z pięknym słodkim bursztynowym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 11.08.2011 18:46
super
iknkirke 10.08.2011 10:15
mniam
Jolanta40 28.03.2011 09:46
fajnie, że bez panierki
agnieszka214 02.03.2011 08:57
fajne
Katarzyna/kate1980 01.03.2011 20:00
świetnie wygląda
Katarzyna/kate1980 01.03.2011 20:00
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak