Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto szpinakowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bazylia 1 pęczek
szpinak 150 g
feta 50 g
suszone pomidory 8 sztuk
makaron kokardki 500 g
seler naciowy 4 gałązki
por 1/2 sztuki
oliwki 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto szpinakowe

Bazylię i listki szpinaku dokładnie umyć, wrzucić do rozdrabniacza, dodać 5 suszonych pomidorów, fetę i trochę oliwy- można uzyc tej z zalewy od pomidorów. Wszystko razem zmiksować na gładką masę.
Makaron ugotować na półtwardo.
Na patelni na odrobinie oliwy podsmażyć pokrojonego pora i selera. Wrzucić ugotowany makaron, dodać oliwki pokrojone w plastry, resztę pomidorów pokrojonych w kostkę i szpinakowe pesto.
Wszystko razem dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie odrobiną soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 22.12.2011 10:48
Podoba mi się :)
Katarzyna/kate1980 01.03.2011 20:00
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak