Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 500 g
tuńczyk 1 puszka
kukurydza 1 puszka
pomidory 1 puszka
feta 100 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
cebula 1 sztuka
seler naciowy 4 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z tuńczykiem

Makarin gotujemy na półtwardo.
Cebulę i selera kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na odrobinie oleju
Ugotowany makaron przerzucamy na patelnię, dodajemy tuńczyka z puszki- najlepiej w kawałkach w sosie wlasnym, dodajemy odsączoną kukurydzę, pomidory krojone z puszki. Dokładnie mieszamy i zaczynamy smażyć, Jak odparuje już część sosu z pomidorów, to dodajemy fetę pokrojoną w droną kostkę- wyłączamy gaz pod patelnią i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziolami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

byMJ 30.08.2011 16:30
smaczne
byMJ 30.08.2011 16:30
smaczne
jolaxa 05.07.2011 12:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak