Sposób przygotowania

Kurczaka najlepiej użyć pieczonego- jak został nam z poprzedniego obiadu. Jak nie mamy, to może być pierś z kurczaka, gotujemy ją w osolonej wodzie.
Mięso z kurczaka pieczonego lub ugotowaną pierś kroimy w drobną kostkę.
Ryż wsypujemy na patelnię z odrobiną oliwy (można użyć tej z zalewy do pomidorow suszonych), dodajemy pora dromno pokrojonego i smażymy przez parę minut, następnie soli my do smaku i dolewamy pół szklanki wody, jak woda odparuje, dolewamy znowu pół szklanki wody i tak postepujemy aż ryż będzie już dość miękki. Powinniśmy wlać ok 2 szklanek wody.
Wtedy dodajemy pokrojone mięso, pomidory pokrojone w kostkę i selra naciowego pokrojonego.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !