Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone grzyby

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 750 ml
jajko 2 sztuki
mąka 10 dag
smalec 8 dag
grzyby 25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone grzyby

Opłukać w wodzie kapelusze grzybków. Namoczyć w mleku i odstawić na całą noc. Dodać nieco wody i soli i gotować aż grzyby będą miękkie. Ugotowane przełożyć na sito. Obtoczyć w mące, jajku i bułce i smażyć w smalcu. Podawać do ziemniaków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 09.11.2011 07:36
smaczne
gosia47-47 05.04.2011 07:19
uwielbiam grzyby :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak