Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z baraniny

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 1/2 kg
ryż 6 dag
margaryna 15 dag
sól do smaku
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
śmietana 1 szklanka
natka pietruszki 1 garść
cytryna 1/2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
ziele angielskie 8 ziaren
mąka 3 dag
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z baraniny

Posiekać baraninę, dodać masło, utartą cebulę, sól, pieprz, jajko i ryż sparzony wodą. Wyrobić z tego małe zrazy. Obtoczyć w mące, i smażyć na margarynie. Gdy się przyrumienią, wlać śmietanę, sok z cytryny, dodać przypraw i szczyptę startej skórki z cebuli. Dusić pod przykryciem przez 30 minut. Polać wodą. Podawać można z buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.09.2011 23:29
Fajne danie
IlonaAlbertos 21.09.2011 23:29
Fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak