Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa zabielana Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
mrożonka warzywna 450 g-pięcio składnikowa
ziemniaki 6 sztuk
kasza manna 1/2 szklanki
śmietana kremówka 150 ml
przyprawa w płynie do smaku
brokuły 225 g
kostka rosołowa 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarnka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa zabielana Eli

Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.3 litry wody zagotować,dodać kostki bulionowe,ziemniaki,mrożonki i chwilę pogotować.Wsypać do zupy kaszę manną,mieszając,żeby nie porobiły się kluchy i gotować około 10 minut.Śmietanę wlać do garnuszka,dolewać po trochu zupę,mieszając.Śmietanę wlać do zupy.Zupę doprawić pieprzem i maggi do smaku.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 04.05.2011 18:07
uwielbiam taką zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak