Sposób przygotowania

Schab kroimy w plastry. Następnie plastry schabu lekko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą oraz pieprzem.
Jajka roztrzepujemy widelcem na talerzyku.
Na oddzielny talerzyk wsypujemy bułkę tartą.
Kotlety zanurzamy w jajku, panierujemy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Po usmażeniu na każdy kotlet kładziemy plasterek sera żółtego.
Kotlety układamy na blasze i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200*C.
Zapiekamy do momentu, aż ser zacznie się topić.
Podajemy z ziemniakami i buraczkami lub ulubioną surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    niezłe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !