Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sok z pigwy

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 2 kg
cukier 2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: sok z pigwy

Owoce pigwy podzielić na ćwiartki, obrać z pestek. Wsypać do słoja, zasypać cukrem i odstawić w ciepłe miejsce na kilka dni. Jak puści sok to zlać go i przelać do butelek. Pasteryzować 10 minut. Pozostałe owoce zalać alkoholem i powstanie pyszna pigwówka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.11.2013 21:20
fajny soczek
mamusia1 23.08.2013 08:52
rewelacyjny w smaku
mamusia1 07.04.2013 19:41
wspaniały do herbaty
Beata73 16.12.2012 12:09
ja zlewam sok i nastawiam nalew z owoców i tez robie nalewkę
Beata73 16.12.2012 12:09
ja zlewam sok i nastawiam nalew z owoców i tez robie nalewkę
Beata73 16.12.2012 12:09
ja zlewam sok i nastawiam nalew z owoców i tez robie nalewkę
Beata73 16.12.2012 12:09
ja zlewam sok i nastawiam nalew z owoców i tez robie nalewkę
leonkot 26.08.2012 10:09
a ja robię nalewkę :)
Beata73 14.04.2012 13:11
super
Beata73 14.04.2012 13:11
super
Stenka 03.07.2011 09:14
Ja kroję pigwę drobniej
Dorota59 29.03.2011 12:54
uwielbiam pigwę wypróbuję taki super przepis
accee 05.03.2011 23:06
Tylko pic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak