Sposób przygotowania

Owoce pigwy podzielić na ćwiartki, obrać z pestek. Wsypać do słoja, zasypać cukrem i odstawić w ciepłe miejsce na kilka dni. Jak puści sok to zlać go i przelać do butelek. Pasteryzować 10 minut. Pozostałe owoce zalać alkoholem i powstanie pyszna pigwówka.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Tylko pic
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    uwielbiam pigwę wypróbuję taki super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Ja kroję pigwę drobniej
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    a ja robię nalewkę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ja zlewam sok i nastawiam nalew z owoców i tez robie nalewkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ja zlewam sok i nastawiam nalew z owoców i tez robie nalewkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ja zlewam sok i nastawiam nalew z owoców i tez robie nalewkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ja zlewam sok i nastawiam nalew z owoców i tez robie nalewkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    wspaniały do herbaty
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    rewelacyjny w smaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny soczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !