Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos węgierski

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 8 dkg
cebula 10 dkg
mąka pszenna 3 dkg
przecier pomidorowy 20 dkg
wywar jarzynowy 50 ml
śmietana 20 dkg
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos węgierski

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, udusić na tłuszczu, dodać mąkę i przecier, paprykę- zasmażyć, rozprowadzić wywarem, dodać sól pieprz i cukier i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.06.2012 08:28
świetny
tomek18 29.08.2011 10:11
pyszny
KasiaK90 24.06.2011 22:33
świetny
Juleczka20 02.06.2011 10:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak