Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cytrynie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kg
cytryny 2 szt
sól do smaku
oliwa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cytrynie

Filety odrobinę osolić i obsypać przyprawą do ryb Prymat. Po ok kwadransie ułożyć w naczyniu do pieczenia. Najpierw polać odrobiną oliwy na dnie, ułożyć plasterki cytryny i filet ryby. Na rybę ponownie ułożyć cytrynę i polać odrobiną oliwy. Piec przez min 20 do 30 min w temperaturze ok 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 15.08.2013 00:25
pycha rybka,muszę spróbowac taką przyrządzić
barbara11561 11.01.2013 22:51
bardzo lubię skropioną cytrynką rybkę:)
olkaaa 12.11.2012 08:51
bardzo lubię
Katarzyna56 29.05.2012 13:55
Smakowite
sunnymood 28.05.2012 11:59
ciekawe:)
Katarzyna59 26.05.2012 15:00
pyszna
gacopierz23 19.12.2011 09:40
ciekawe
calliope 17.11.2011 10:16
uwielbiam ryby tak przygotowane, palce lizać :)
stokrotka 07.04.2011 07:50
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak