Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki kebab

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0.5
kapusta pekińska 0.5
kukurydza 4 łyżki
fasola czerwona 3 łyżki
majonez lub sos
olej
przyprawa do gyrosa

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki kebab

na patelnie wlewamy odrobine oleju, a następnie wrzucamy pokrojone w kostke mięso i smażymy do miękkosci z dodatkiem 1,5 łyzeczki przyprawy do gyrosa. kapuste drobno szatkujemy, ukladamy na talerze, posypujemy kukurydzą i fasolką, a następonie polewamy sosem czosnkowym lub majonezem. Obok ukladamy gorące mięso, mozemy udekorowac ogórkami. Jemy z dodatkiem bułek, które wczesniej przekrawamy na pół, smarujemy masłem i zapiekamy w piekarniku przez 10 minut w temp 200*

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 19.10.2011 10:28
apetyczny ten kebab
stokrotka 21.05.2011 09:13
mniam...
mysza666 04.03.2011 17:23
Ostatnio też coś takiego robiłam. Pycha!
Mati13 28.02.2011 19:39
smaczny:)
Zoso 27.02.2011 21:26
pyszne
Wafelek2601 26.02.2011 19:09
zapowiada się imponująco
Emilia22 26.02.2011 14:48
wygląda świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak