Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz w cieście

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sandacz filet 1kg
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
mąka 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
jajko 2
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz w cieście

Rybę kroimy na kawałki.
Kucharka, mąkę, mleko i jajka miksujemy razem – powstaje konsystencja ciasta naleśnikowego. Moczmy rybę w cieście i wkładamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy ok. 10 minut na patelni na złoty kolor. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 26.11.2014 11:00
Smakowicie wygląda.
Róża1 23.06.2013 11:29
przepyszna rybka:-)
IZABELA29 26.03.2013 08:38
smaczna rybka
barbara11561 25.03.2013 19:52
świetny ale nie robiłam w cieście
rjustysia 31.10.2012 20:38
Bardzo smaczny pomysł na odmienienie zwykłej ryby :)
alaaa 13.09.2012 19:56
rybki w cieście są bardzo smaczne,,
Dorota59 07.08.2012 09:58
wygląda smakowicie
Wacław 30.07.2012 12:27
świetna rybka !
dagmara020 27.07.2012 16:16
pycha
Bożena13 19.07.2012 23:28
super na obiad.. mmm;))
jeta72 09.07.2012 11:39
super!!!
Dorian 13.06.2012 11:14
pycha
olkaaa 06.05.2012 13:31
super
Grazyna0211 08.04.2012 16:28
pyszna ryba
melonik 07.04.2012 09:26
super
melonik 07.04.2012 09:26
super
Wafelek2601 29.03.2012 10:01
super
caralajna 20.03.2012 19:31
dosknały
Kas2 17.03.2012 10:09
świetny sposób na rybę
Magdalena1110 14.03.2012 18:39
pycha
Ewelina38 04.03.2012 13:03
pięknie obsmażona rybka, no i bardzo pyszna :)
Hefalump 03.01.2012 00:11
pycha!
Emilia22 26.02.2011 14:44
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak