Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
sól, pieprz do smaku
olej 1 łyżka
jajko 1 szt
pomarańcza 1 szt
papryka 0,5 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w galarecie

Udka ugotować. Skropić olejem, wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec. Z żelatyny i wywaru przygotować galaretkę. Jajko ugotować na twardo. Paprykę pokroić. Pomarańczę pokroić w plasterki. Upieczone i ostudzone mięso ułożyć na półmisku, zalać tężejącą galaretką. Ozdobić plasterkami pomarańczy i kawałkami papryki. Posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.02.2013 01:25
smaczne
jolaxa1 03.03.2011 16:14
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak