Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper zielony 10 dkg
margaryna 5 dkg
śmietanka 30 dkg
mąka pszenna 7 dkg
wywar jarzynowy 90 dkg
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Do wywaru dodać dobrze wypłukany koper (drobno posiekany) chwilę gotować po czym dodać zasmażkę sporządzoną z mąki i margaryny. Zagotować. Dodać śmietanę, sól i cukier do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 11.03.2014 08:49
uwielbiam sosy koperkowe :) ten jest extra
tomek18 07.04.2011 10:22
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak