Sposób przygotowania

Ziemniaki gotowane połączyć z tartymi i jajkiem, posolić.
Dodać tyle mąki by zagniotło się miękkie ciasto.
FARSZ
Mięso zemleć razem z namoczoną i odciśniętą kajzerką.
Cebulę obrać podsmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa, wymieszać z solą, pieprzem i żółtkiem.
Z ciasta formować placuszki, nakładać farsz, zlepiać kulki, wrzucać je na wrzącą i osolona wodę.
Gotować z 8 minut.
Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć, gotowe pyzy polać tłuszczem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    nie robiłam jeszcze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !