Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedelki z twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 g
jajko 3 szt
masło 40 g
twaróg 250 g
cukier 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Knedelki z twarogiem

Z mąki, jaj i 24 gram masła zagnieść luźne ciasto.
NADZIENIE
Twaróg wymieszać z żółtkiem i cukrem.
Rozwałkować ciasto, wykrawać krążki, na środku krążka kłaść łyżeczkę twarogu, zlepiać brzegi ciasta, formować kulki.
Knedle gotować we wrzącej i osolonej wodzie przez 4 minuty. Wybierać łyżką cedzakową, osączyć, wyłożyć na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia311 18.12.2011 21:31
wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak