Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fileta i cytryną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 150 g
sól
pieprz
filet z kurczaka podwójny 2 szt
cebula 3 szt
olej 3 łyżki
rosół 2 lit
koper 1 pęczek
cytryny 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fileta i cytryną

Ryż ugotować, filety opłukać pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić w kostkę, w rondlu rozgrzać olej, wrzucić mięso i obsmażyć dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem, zalać rosołem i gotować ok 20 min na małym ogniu, koperek opłukać drobno posiekać, cytryny umyć w gorącej wodzie jedną wcisnąć a drugą pokroić w plastry, do zupy dodać ryż i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem, na patelni rozgrzać masło wrzucić plastry cytryny i krótko dusić plastry przełożyć do zupy i zamieszać, zupę posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.05.2012 10:55
super
Łukasz15 28.12.2011 22:02
przesmaczna zupka
Wafelek2601 18.10.2011 09:17
smaczna zupka
Monika193
Monika193 14.06.2011 13:51
pycha
Iwona51
Iwona51 07.06.2011 13:55
gratuluję pomysłu
bami 26.02.2011 13:59
Brzmi apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak