Sposób przygotowania

Ryż ugotować, filety opłukać pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić w kostkę, w rondlu rozgrzać olej, wrzucić mięso i obsmażyć dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem, zalać rosołem i gotować ok 20 min na małym ogniu, koperek opłukać drobno posiekać, cytryny umyć w gorącej wodzie jedną wcisnąć a drugą pokroić w plastry, do zupy dodać ryż i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem, na patelni rozgrzać masło wrzucić plastry cytryny i krótko dusić plastry przełożyć do zupy i zamieszać, zupę posypać koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Brzmi apetycznie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    gratuluję pomysłu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczna zupka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    przesmaczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !