Sposób przygotowania

Zaczynamy od ciasta.Jajka ubijamy z cukrem aż zbieleje,mąki mieszamy z masą jajeczną i mieszamy..Wykładamy ciasto na blachę i pieczemy 20 min,gdy ciasto wyciągniemy i przestygnie nasączamy je rozwodnionym spirytusem,nie za dużo.Następnie robimy krem.Wiśnie odsączamy z zalewy a z otrzymanego soku i wody około pół litra robimy galaretki,studzimy je i przelewamy do płaskiego naczynia a gdy stężeje kroimy ją w kosteczkę.Czekoladowe kremy ubijamy z mlekiem,dodajemy cukier pięć łyżek spirytusu i miękkie masło,ciągle ubijamy by krem był jednolity.Do kremu wrzucamy kostki galaretki,rodzynki drobno pokrojoną czekoladę,wiśnie i wszystko razem mieszamy.Krem gotowy,wykładamy go na ciasto a na krem nakładamy herbatniki możemy je nasączyć lekko spirytusem.Ciasto owijamy szczelnie folią i wkładamy do lodowki,po około 2 godzinach polewamy polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !