Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszkowy ognisty indyk Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
ananas z puszki 5 plastrów
mandarynki 4 sztuki
sałata zielona 4 liście
listki natki pietruszki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/4 łyżeczki
indyk 4 sznycel

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszkowy ognisty indyk Eli

Na patelni rozgrzać olej i masło.Na tłuszczu obsmażyć sznycle z obu stron i ostudzić.Ze sznycli wycinać serduszka foremką do ciastek.Czosnek przecisnąć przez praskę.Tłuszcz po smażeniu sznycli ponownie rozgrzać,włożyć serduszka,dodać czosnek,przyprawę do drobiu,sól,pieprz i chwilę przesmażyć.Podlać wodą i dusić 10 minut.Krążki ananasa (3 sztuki) pokroić na kawałki.Dodać do mięsa imbir,chilli,pokrojony ananas i jeszcze dusić 5 minut.Wyjąć mięso i ananasa łyżką cedzakową.Na 2 talerzach rozłożyć po 2 liście sałaty,na nie wyłożyć mięsne serduszka i ananas.2 krążki ananasa pokroić na 3 części każdy.Mandarynki pokroić na plastry i wyciąć serduszka.Talerze przystroić ananasem,mandarynkowymi serduszkami i listkami pietruszki.Smacznego!

Sos z mięsa można zagęścić odrobiną maki wymieszanej z wodą i podać z ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 27.07.2011 23:48
aż jeść się chce
Sarenka 12.07.2011 18:38
Ladnie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak