Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane podgrzybki.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 3/4 szkl
woda 3 szkl
sól 1 łyzka płaska
cukier 1 łyżeczka płaska
pieprz do smaku
ziele angielskie do smaku
podgrzybki wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane podgrzybki.

Grzyby przebrać,umyć i włożyć do garnka z wodą - zagotować.Po zagotowaniu grzyby przecedzić i przelać gorącą wodą.Nastawić w drugiej wodzie i gotować - ja grzyby gotuję 30 minut.
Przygotować zalewę z podanych składników.Gorące grzybki włożyć do słoika i zalać gorącą zalewą.Nie pasteryzować tylko obrócić słoiki do góry dnem przykryć czymś ciepłym/kocykiem,ręcznikiem/ i pozostawić do ostygnięcia.
Teraz zimą smakują wybornie!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.03.2014 15:55
super grzybki :)
barbara11561 06.01.2014 20:31
pyszne grzybki:)
adelajda 06.09.2013 19:42
uwielbiam grzybki w każdej postaci :)
Wacław 25.07.2013 10:14
pyszna przekąska :-)
Łukasz15 06.06.2013 12:07
Bardzo lubię
alaaa 20.03.2013 17:40
śliczne takie malutkie,bardzo lubię
Grażyna13 12.07.2012 19:04
Uwielbiam :)
anemon 04.10.2011 09:24
Fajnie mieć takie grzybowe zapasy na zimę.
Goya 12.09.2011 09:19
fajne
bercik1 14.05.2011 00:11
każdego roku robimy zapasy
IlonaAlbertos 13.05.2011 11:00
Mam cały zapas takich grzybków :) Uwielbiam je.
PaniMISIOWA 07.04.2011 17:02
uwielbiam!
ben-ka 27.02.2011 21:08
Zapraszam mam jeszcze dużo:)
Mysiunia 27.02.2011 20:50
ale mam ochote na takiego grzybka! :)
misia53 26.02.2011 13:50
Grzybek tu , grzybek tam i już grzybki w koszu mam . Potem je zamarynuję , do spizarki zapakuję. A gdy przyjdzie zima zła, misia Wam podgrzybki da!
IZABELA29 26.02.2011 13:41
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak