Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

1 cebula
4 ząbki czosnku
1 łyżka przyprawy do drobiu
1 łyżka papryki słodkiej
chilli
sól
pieprz
6 łyżek oleju
2 łyżki mąki pszennej

5 dkg sera zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Szpinak rozmrozić,odparować,doprawić solą,pieprzem,gałką muszkatołową,czosnkiem granulowanym,dodać potarty ser,wymieszać i ostudzić.Mięso umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i rozciąć na prostokątny płat.Mięso zbić lekko tłuczkiem.Resztę sera i szynkę pokroić w plastry.Na płacie mięsa rozłożyć szynkę (zostawiając z jednej strony 5 cm wolnego mięsa),na nią ułożyć ser i posmarować szpinakiem.Mięso zwinąć ciasno w roladę i ściśle obwiązać grubą nicią kuchenną.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć roladę ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i jeszcze chwilę smażyć.Do rolady dodać przyprawy:do drobiu,paprykę,chilli,pieprz,sól,podlać wodą i dusić do miękkości.W razie potrzeby podlewać wodą.Gotową roladę wyjąć na półmisek i chwilę odczekać.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Z rolady zdjąć nici i pokroić ją w grubsze plastry.Sos podać osobno w sosjerce.Smacznego!

Ja podałam roladę z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wygląda świetnie! :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam szpinak i takie mięsiwa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super połączenie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Jejq jejq ale smakowitosci!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowite danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !