Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

matiasy w cytrynie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 0,5 kg
oliwa 250 ml
sok z cytryny 2 szt
skórka z cytrynyl

Przepis i sposób przygotowania na: matiasy w cytrynie

Matiasy po uprzednim umyciu i osuszeniu kroimy na dwu centymetrowe kawałki.Cytryny parzymy i obieramy,skórkę kroimy w drobne paski.Śledzie wkładamy do słoika,następnie dajemy wiórki skórki cytryny i skrapiamy sokiem z cytryny dość dużo.Na koniec zalewamy olejem,wkładamy do lodówki i czekamy około dwóch dni aby śledzie nasiąkły cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak