Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem poziomkowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

poziomki 2 kg.
cukier 2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: dżem poziomkowy

W dużym rondlu wsypywać poziomki na przemian z cukrem. Pozostawić to na noc pod przykryciem. Na drugi dzień podgrzać do temperatury 70-80 stopni, rozdrobnić i gorący dżem nakładać do słoiczków i odwracać do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 16.01.2013 11:15
aromatyczny i delikatny!
Beata73 16.01.2013 11:15
aromatyczny i delikatny!
Beata73 16.01.2013 11:15
aromatyczny i delikatny!
Beata73 16.01.2013 11:15
aromatyczny i delikatny!
Beata73 22.04.2012 20:19
super
Beata73 22.04.2012 20:19
super
daria899 13.03.2011 11:07
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak