Sposób przygotowania

Twaróg rozcieramy w misce drewniana pałką razem z jajkami, cukrem i solą. Dodajemy ryż i stopniowo mąkę, na przemian z wodą gazowaną ( dodaje ciastu lekkości i puszystości). Ciasto powinno być tak gęste, że daje się nabierać łyżką. Do garnka z wrzącą wodą wkładamy po łyżce ciasta, maczając ją we wrzątku.
Wyjmujemy pierogi łyżką cedzakową po kilku minutach od zagotowania się, przekrawamy jeden na próbę i sprawdzamy, czy dobrze ugotowany. Do ryżu pasuje cynamon, więc polewamy je stopionym masłem lub śmietaną, posypujemy cukrem i cynamonem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super, przyznam,że z ryżem nie robiłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    ja również takich nie robiłam, a wyglądają super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomysłowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nigdy nie robiłam z ryżem,przepis do wypróbowania ,bo czuję że to będą smaczne kluseczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dla mnie to nowość! nigdy jeszcze takich nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takich jeszcze nie jadłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    lubię takie dania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !