Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona wieprzowina z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyzki
łagodna papryka mielona 1 łyzka
sól
czosnek 1-2 ząbki
wieprzowina 1/2 (bez kości)
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona wieprzowina z papryką

Mięso kroimy w grubą kostkę. Cebulę także kroimy i dusimy w tłuszczu pod przykryciem. Dodajemy paprykę i posiekany czosnek. Wkładamy mięso i dusimy przez 3 minuty. Doprawiamy solą i zalewamy wodą tak, aby przykryła mięso. Dusić pod przykryciem 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak