Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wędzona w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
pieczarki 30 dag
masło 2 łyżki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ciasto francuskie 1 szt
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wędzona w cieście

Na patelni rozgrzać masło, wsypać posiekaną cebulę, podsmażyć. Następnie dodać posiekane pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Przyprawić do smaku. Ciasto francuskie rozłożyć na blacie, na środku ułożyć wędzoną polędwicę, obłożyć z wierzchu i po bokach farszem pieczarkowym, posypać natką pietruszki i zawinąć ciastem. Dokładnie zlepić, posmarować roztrzepanym jajkiem, przebić w kilku miejscach patyczkiem i włożyć do piekarnika. Piec około 25 minut w temp 220 stopni. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.10.2012 22:25
Pomysł bardzo mi się podoba, będę musiała kiedyś zrobić.
Monika193
Monika193 01.12.2011 23:02
pyszna
Wacław 26.10.2011 12:14
ciekawy przepis !
Wacław 26.10.2011 12:14
ciekawy przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak