Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać masło, wsypać posiekaną cebulę, podsmażyć. Następnie dodać posiekane pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Przyprawić do smaku. Ciasto francuskie rozłożyć na blacie, na środku ułożyć wędzoną polędwicę, obłożyć z wierzchu i po bokach farszem pieczarkowym, posypać natką pietruszki i zawinąć ciastem. Dokładnie zlepić, posmarować roztrzepanym jajkiem, przebić w kilku miejscach patyczkiem i włożyć do piekarnika. Piec około 25 minut w temp 220 stopni. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawy przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawy przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pomysł bardzo mi się podoba, będę musiała kiedyś zrobić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !