Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe pulpeciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
jajko 1 szt
pieprz łyżeczka
sól do smaku
przyprawy ciołowe wg uznania
CEBULKI MARYNOWANE 1 mały słoik
olej
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe pulpeciki

Przygotowujemy mięso jak na zwykłe kotlety mielone ale mielimy 3 razy. Doprawiamy pieprzem, solą lub innymi ziołowymy przyprawami (jak kto lubi). Wyrabiamy małe kilki wielkości orzecha wloskiego i obsmażamy na oleju az sie zrumieną. Z cukru robimy karmel, wkładamy do niego cebulki i przez minutę mieszamy. Podajemy pulpeciki z sosem, frytkamy i marynowaną papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak