Sposób przygotowania

Pieczarki zetrzeć na tarce warzywnej. Cebulę drobno posiekać. Mleko przegotować i ostudzic. W garnku rozgrzać masło, wsypać pieczarki i cebulę, dodać wyciśnięty czosnek, dusić na duzym ogniu 3 minuty, mieszając. Wlać mleko, przykryć, ogień zmniejszyć, gotować na małym ogniu 20 minut., przyprawić sola i pieprzem. Groszek wraz z płynem zmiksować blenderem, dodac do zupy, zamieszać i gotować 10 minut, gdy jest potrzeba dosolić. Podawać na gorącą posypaną posiekaną zieloną pietruszką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    do zielonego groszku jakoś nie mogę się przemóc
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !