Sposób przygotowania

Schab myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawami. Obsmażamy na maśle, przekładamy do brytfanny (lub innego pasującego naczynia) i podlewamy sokiem jablkowym wymieszanym z sokiem z cytryny. Pieczemy 15 minut w temp. 200 stopni. Zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze godzinę polewając sosem z pieczenia. Schab odstawiamy do ostygnięcia.

PRZYGOTOWAĆ GALARETE:
Osączamy brzoskwinie z zalewy, żelatyne namaczamy. Bulion doprowadzamy doprowadzamy do wrzenia z sosem z pieczenia schabu. Dokładnie mieszamy z żelatyną. Doprawiamy solą, pieprzem i zalewą z brzoskwiń. Kroimy schab w plastry (ok 2-3 cm) i układamy na na półmisku. Dekorujemy brzoswkiniami i oliwkami, zalewamy galareta i wstawiamy do lodówki by zastygła.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !