Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 40 dkg
olej sezamowy 4 łyżki
czosnek 6 ząbków
posiekany szczypiorek pęczek
natka pietruszki
prawdziwki 40 dkg
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 strąk
sos sojowy grzybowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z grzybami

Polędwice kroimy w cienkie plastry i obsmażamy krótko na rozgrzanym oleju. Kładziemy na talerze i zostawiamy w ciepłym miejscu. Myjemy i przebieramy grzyby. Papryczkę chilli siekamy drobno, czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę. Podsmażamy razem z grzybami i szczypiorkiem a następne dusimy 5 minut na średnim ogniu. Polewamy sosem sojowym grzybowym. Przygotowaną masę grzybową nakładamy na plastry polędwicy i przybieramy natką pietruszki. Podajemy z rużem gotowanym z przyprawą curry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak