Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szmaragdowa zupa ze szpinaku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 250 g
czosnek 1 ząbek
śmietana 1/2 szkl.
mąka 1 łyżka
jajko 3 szt.
kostka warzywna 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szmaragdowa zupa ze szpinaku

Kostki warzywne rozpuścić w 4 szklankach wrzątku. Szpinak włożyć do garnka, zalać wrzącym bulionem, dodać wyciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, gotować przez 15 minut. Przestudzić i zmiksować. ! łyżkę mąki wymieszać z 1/2 szkl. śmietany, wlać stopniowo 1 szkl. zupy, ciągle mieszając. Wlać wszystko do zupy i mieszając podgrzać przez klika minut aż zupa zgęstnieje. Nie gotować Jajka ugotować na twardo, obrać z łupinek, przekroić na ćwiartki i podawać z zupą. Zamiast jajka dodatkiem może być groszek ptysiowy lub małe grzanki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak