Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 2 kg
sól łyżeczka
pieprz łyżeczka
cząber łyżeczka
tymianek łyżeczka
majeranek łyżeczka
Czosnek suszony Prymat łyżeczka
ciasto francuskie 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w cieście

Myjemy mięso, oszuszamy i nacieramy przyprawami. Oblepiamy mięso ciastem i zostawiamy na 3 godziny. nacinamy ciasto w krateczkę i pieczemy w temp 200stopni przez 2 godziny. W razie potrzeby, gdy zarumieni sie zbyt szybko, przylkryć folia aluminiową.


PS: Ciasto francuskie moze byc gotowe, mrożone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 26.02.2011 08:07
świetby przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak