Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z szynką i porem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 3 szt
szynka 25 dkg
jajko 4 szt
sól
mleko 1/2 szkl
pieprz
starty ser 6 łyżek
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z szynką i porem

Pory oczyszczamy, myjemy i kroimy w półplastry. Wrzucamy do osolonej, gotującej sie wody na minutę. Osączamy, przejewamy zimną wodą. Natłuszczamy żaroodporne naczynie i ukladamy warstwamy pory i szynkę. Na wierzchu powinny być pory. Jaja mieszamy z mlekiem, przyprawiamy. Dodajemy ser żółty i mieszamy. Polewamy zapiekankę rozrobionym mlekiem i zapiekamy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 26.02.2011 08:04
świetby przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak