Sposób przygotowania

Filet z łososia oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 4 równe części. Czosnek obrać i zmiażdżyć, wymieszać z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem. W tak przygotowanej marynacie zanurzyć łososia i odstawić na 20 minut. Ziarna sezamu uprażyć na teflonowej patelni bez użycia tłuszczu. Miód rozcieńczyć z odrobiną marynaty. Filet z łososia norweskiego osączyć z marynaty, usunąć czosnek, który łatwo się przypala i ułożyć na grillu. Piec 5 minut skórą do dołu i trzy minuty z drugiej strony. Następnie skórę łososia posmarować miodem i posypać sezamem. Mięso zdjąć z grilla, doprawić solą i pieprzem, podawać z sosem miodowo-sojowym.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    może być wyśmienite
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !