Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka wielowarzywna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 1/2
pietruszka 1
marchewka 1
kapusta biała 1/2 główki
jabłko 1
por 1
Sos sałatkowy:
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka wielowarzywna

Umyte warzywa (seler, pietruszkę, marchew, kapustę) oraz jabłko trzemy na średniej tarce. Sos sałatkowy przygotowujemy wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/110747/sos-salatkowy-kolendrowy.html. Por kroimy w piórka i przelewamy wrzątkiem. Wszystkie składniki łączymy, polewamy sosem sałatkowym. Doprawiamy solą oraz uwaga: przyprawą do ryb w młynku (przyprawa ta jest mocno ziołowa i często jej używam nie tylko do ryb). Całość mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 28.09.2012 16:09
smaczna!
Mirka-Ludomila 13.03.2012 22:39
smaczna
IlonaAlbertos 04.09.2011 23:39
Uwielbiam takie surówki.
Halusia 14.08.2011 12:21
Smaczna i zdrowa!
pacpaw 27.02.2011 11:11
wtedy mniej \"chrupka\" chyba jest :o) Wrzątkiem przelewam chyba tylko pory na taką \"zwykłą\" surówkę.
Jolanta_P-S 27.02.2011 10:35
ja jeszcze surową białą kapuste przelewam wrzątkiem
iwa643 26.02.2011 07:33
bardzo lubie takie coś
Motorek 26.02.2011 06:41
ale smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak