Sposób przygotowania

Szynkę marynujemy w marynacie piwnej ( http://www.doradcasmaku.pl/przepis/109794/marynata-piwna-do-szynki.html ) ok. 24h. Następnie kroimy ją w plastry grubości ok. 1,5 cm i wrzucamy na rozgrzany smalec. Smażymy na dużym ogniu na rumiano z każdej strony. Następnie przekładamy do garnuszka, a na pozostałym tłuszczu smażymy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy się zarumieni wraz z tłuszczem przerzucamy wszystko do szynki, zalewamy bulionem rozrobionym w 1,5 szklance wody i dusimy na małym ogniu do momentu, gdy sos osiągnie pożądaną gęstość (zagęszczamy mąką). Można ewentualnie do duszenia dodać trochę marynaty w której marynowaliśmy szynkę. Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Smakowite mięsko:)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    aż się chce jeść człowiekowi.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !