Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO PORZECZKOWE Z MASĄ SEROWĄ I ŚMIETANĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenn 11/2 szkl
jajko 5 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukru 1/2 szkl
śmietana kremówka 1/2 litra
serek delfino 1/2 kg
masła 3/4 kostki
wody 1/2 szkl
cukru 1 szk
kakao 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Polewa: 3/4 szkl
olej 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO PORZECZKOWE Z MASĄ SEROWĄ I ŚMIETANĄ

olej, wody, cukru, kakao, zagotować polewę i ostudzić , białka ubić dodać żółtka i zimną polewę wlewać stopniowo i dodać resztę składników
MĄKĘ, PROSZEK do pieczenia,soda oczyszczona, zagnieść cisto i podzielić na 2 części, piec 40 min,
śmietanę ubijamy z cukrem
3/4 kostki masła ucieramy i dodajemy serek Delfiko 1/2 kg
składamy ciasto:
CIASTO+DŻEM+SER UTARTY Z MASŁEM+2 PLACEK CIAST+DŻEM+ UBITA ŚMIETANA

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak