Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielona tarta

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
mięso mielone 0,5 kg
szpinak mrożony 200 gram
smietana 18% 1 opakowanie
jajko 3 szt
ser 200 gram
czosnek 2 ząbki
przyprawy
pieczarki 200 gram
fasola szparagowa 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: zielona tarta

mięso mielone fasolę szparagowa, szpinak czosnek plus przyprawy jakie kto lubi (u mnie było dużo bazylii ;) podsmażamy na odrobinie tłuszczu na patelni ale tylko tak żeby woda odparowała
ciasto francuskie wykładamy na formę do tarty wykładamy warzywa z mięsem, rozrabiamy jajka ze śmietana i zalewamy warzywa, posypujemy startym serem.
Wstawiamy do piekarnika na ok. 40 w 180 stopniach, a potem zajadamy ze smakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.12.2012 13:47
wygląda pysznie
Ewa/kalapurtka 02.09.2011 19:55
pyszne
banditka 18.05.2011 08:18
czegoz nie ma w tej tarcie mniam
RenataZ-et 16.04.2011 20:55
Jak dla mnie rewelacja!
berys18 16.04.2011 15:24
wygląda smakowicie
berys18 16.04.2011 15:24
wygląda smakowicie
agata1722
agata1722 10.04.2011 08:19
wyborna
izapozdro 13.03.2011 19:37
dobre
kate.500 09.03.2011 09:18
Ciekwy przepis
ziutula
ziutula 04.03.2011 15:41
smacznego....
owca441 28.02.2011 19:40
lubię zielone potrawy
patusia 25.02.2011 23:52
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak