Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowy sos z budyniu

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1,75 szklanki
budyń waniliowy 1/2 opakowania
śmietanka 60 ml
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowy sos z budyniu

Budyń wymieszać z odrobiną zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Kiedy zacznie wrzeć wlać budyń, zagotować. Zdjąć z ognia i ciągle mieszając dodawać powoli śmietankę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.12.2011 20:53
extra
aniapetr 07.11.2011 22:38
świetny pomysł, pychota
mirosława4 27.02.2011 13:54
świetny sosik
Damian19 26.02.2011 20:36
super
matii6 26.02.2011 16:33
pomysłowe
agnieszka214 26.02.2011 14:25
smaczne
novita26 26.02.2011 07:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak