Sposób przygotowania

Czosnek i cebulę posiekaj, podsmaż na oliwie, dodaj pokrojony seler i obrane pomidory. Wlej bulion, gotuj przez 30 minut, zmiksuj, przelej do garnka. Dodaj passatę, gotuj przez 10 minut. Ser rozgnieć widelcem, wymieszaj z parmezanem, mąką, żółtkiem i natką, przypraw szczyptą soli. Wyrób na gęstą masę (jeśli jest za rzadko, dosyp mąki). Uformuj kulki wielkości włoskiego orzecha, wrzuć je do wrzącej wody. Gotuj przez 5 minut, licząc od wypłynięcia, odcedź. Krem przypraw, podawaj na ciepło z kulkami z sera, udekoruj świeżymi ziołami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    superrrrrrrrrrrrrrrrr
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Może być bardzo dobre, na pewno przepis wart wypróbowania!
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    To musi być naprawdę smaczne :) pomidory w takim towarzystwie...mjami :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !