Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z mrożonych owoców

3.0
(16)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 litr
cukier 1/2 szklanki
sok z cytryny 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
owoce 450 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z mrożonych owoców

Wodę z cukrem, sokiem z cytryny i szczyptą soli zagotować. Zszumować i gotować na małym ogniu 3 minuty. Wsypać mrożone owoce i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na małym ogniu 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 29.07.2011 07:43
też takie piję...lepsze od sztucznych napoi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak