Sposób przygotowania

Przygotuj farsz: Cebulę obierz, posiekaj. Cukinię umyj, osusz. Razem z mozzarellą i boczkiem potnij w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę, dołóż boczek. Smaż 3-4 minuty. Dodaj pokrojoną cukinię i krótko razem podsmaż. Zdejmij z ognia. Przestudź. Wsyp mozzarellę, przemieszaj. Farsz przypraw solą, pieprzem oraz majerankiem.
Zrób ciasto: Mąkę przesiej na stolnicę, zrób wgłębienie. Wlej do niego olej. wbij jajka i zagnieć gładkie, elastyczne ciasto.
Ciasto podziel na porcje. Każdą cienko rozwałkuj. Z placków szklanką powycinaj krążki. Nałóż po porcji farszu. Złóż na pół i mocno zlep brzegi. Pierogi partiami wrzucaj na posolony wrzątek. Gotuj minutę od chwili wypłynięcia.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    ciekawy farsz do pierogów:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    świetne;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    uwielbiam pierożki z różnym farszem!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !