Sposób przygotowania

Zrób farsz: Warzywa obierz, opłucz i razem z indykiem pokrój w kosteczkę. Składniki podsmaż na oliwie. Przestudź. Dodaj żółtko oraz posiekaną natkę. Dokładnie wymieszaj. Farsz przypraw do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Zrób ciasto: Z mąki, jajka, wody, masła, szczypty soli zagnieć ciasto. Uformuj kulę. Schładzaj 30 minut. Ciasto cienko rozwałkuj. Z placka szklanką powycinaj krążki. Na każdy nałóż porcję farszu, złóż na pół, zlep brzegi, formując fantazyjny wzorek.
Gotowe pierożki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzchy pierożków posmaruj roztrzepanym jakiem. Posyp sezamem. Wstaw do piekarnika uprzednio rozgrzanego do temp. 180 stopni. Piecz 20-25 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    cos niespotykanego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    takich nie jadlam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !