Sposób przygotowania

Ciasto przygotuj poprzedniego dnia: W garnku zagotuj wodę z solą i smalcem. Wsyp przesianą wcześniej mąkę. Energicznie mieszając, gotuj, aż masa będzie gładka i błyszcząca. Masę przestudź, a następnie ucierając mikserem, wbijaj po jednym jajku. Schowaj na noc do lodówki.
Następnego dnia w garnku o grubym dnie mocno rozgrzej olej.
Ciasto przełóż do szprycy do wyciskania ciastek.
Do rozgrzanego oleju wyciskaj długie paluchy ciasta. Smaż na złoty kolor przez minutę. Ciepłe ciastka możesz oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    po prostu świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !